Sidevisninger i alt

mandag den 5. marts 2012

Adoptionscoachen co-blogger fra i morgen den 6.3.2012

"Nedslående myter fortæller, at du med PCO ikke kan adoptere, og det er da også sandt, at der har været afslag på grund af sukkersyge eller overvægt. Men det er også tilfældet, at over 80 % af alle ansøgere til adoption bliver godkendt i Danmark. At der de facto findes adoptivmødre med PCO, og at et afslag på adoption i værste tilfælde kan ankes og føre til godkendelse efter nærmere undersøgelser og anstrengelser. Derfor er min opfordring til dig, der læser, at..."


PCO og det uhonorerede graviditetsønske


Vil du læse resten af teksten, så læs det bidrag, jeg er blevet bedt om at skrive på Nina Ebdahls blog den 6.3. på http://www.pcoliv.dk/. Bloggen er for kvinder, der via ernæring, oplysning og personlige fortællinger lever livet med PCO. PCO er en hyppig hormonel forstyrrelse, som ses hos 5-10 % af kvinder i fødedygtig alder. Lidelsen er relevant for AdoptionsBloggen, fordi et hyppigt symptom herpå blandt andet er et uhonoreret graviditetsønske.


Hvad er PCO? (Fra http://www.pco.dk/:)
Diagnose Sammenhængen mellem polycystiske æggestokke og hormonforstyrrelser blev oprindelig beskrevet i 1935, men først i 2003 blev man enige om nogle fælles gældende kriterier for definitionen af PCOS:


1.
Uregelmæssige menstruationer/ ingen ægløsning.


2.
Forhøjet mandligt kønshormon (testosteron) og/eller øget mandlig hårvækst (hirsutisme).


3.
Polycystiske æggestokke ved ultralydsskanning.
Kun to ud af disse tre kriterier skal være opfyldt, for at man kan siges at have PCOS. Således kan symptomerne på PCOS variere meget fra en person til en anden. Andre hormonsygdomme skal være udelukket, før man kan få diagnosen PCOS.

2 kommentarer:

  1. Her sidder i hvert fald et styks mor-gennem-adoption med PCO...

    SvarSlet
  2. Kære Anne - er det mon dig, der skriver på http://pcoliv.dk/velkommen-til-voksenlivet-du-har-pco-afsnit-1/ i dag?

    SvarSlet