Sidevisninger i alt

søndag den 24. april 2011

5 måder at tage kontrol under ufrivillig barnløshed

Kære skribenter på adoptionsbloggen.
Tak for jeres store generøsitet udi det, der er så forbandet væsentligt, når det handler om barnløshed og adoption: Omsorgsfuld ærlighed om, hvordan det er. No bullshit.

Kender du talemåden: "Alt godt kommer til den der venter"? En meget smuk tanke, som utålmodige godtfolk som mig stiller sig meget undrende overfor. Udskift "venter" med "handler", så kan vi snakke. For så stiger odd'sene, tror jeg.
Og hvordan er det så lige vi handler, når vi befinder os i en situattion, hvor det synes komplet ude af vores kontrol, hvorvidt vi skal få børn eller ej? Hvor dét at gøre sit bedste pludseligt ikke er nok? Efter utallige samtaler med danskere, der har eller har haft fertilitetsproblemer, giver jeg her 5 beslutninger og handlinger, du faktisk kan foretage i dine forsøg på at skabe en familie.

5 måder at tage kontrol under ufrivillig barnløshed
1) Vent ikke for længe med at gå til lægen og få en basal undersøgelse, hvis du eller din partner efter et lille år stadigt ikke er blevet gravid.

2) Får du den lægelige anbefaling at opstarte et fertilitetsforløb, og du stadigt ikke vil undvære at få børn, så spring til så hurtigt som muligt. Er det en økonomisk udfordring for dig at få behandlingerne, så overvej allerede nu, hvad du kan gøre: Skal du i banken og bede om et lån? Skal du frigive lidt friværdi? Skal du argumentere for dén lønforhøjelse? Kan du bede om et forskud på arv? Kan du sælge bilen og tage toget? Er der andre veje at gå?

3) Forsøg allerede før behandlingerne går i gang at sætte en grænse for, hvornår prisen er for høj i forhold til din psyke, din fysik og eventuelt dit parforhold. Tal med andre med erfaring om de udfordringer, du vil møde undervejs, så du ikke ødelægger noget i forsøget på at skabe noget.

4) Hvis du er blot det mindste nysgerrig, så undersøg forholdene omkring adoption, så du hurtigt kan få tilvalgt eller fravalgt denne mulighed. Du kan uden juridiske problemer fortsætte fertilitetsbehandlinger til og med 2. fase i adoptionsprocessen. Dette kan være en god idé, hvis du allerede nu er oppe i 30'erne, og hvis du psykisk kan operere med to muligheder på én gang.

5) Hvis du ender med at tilvælge adoption som din måde at få børn på, så vid med sikkerhed, at dit kommende barn er dit ønskebarn og ikke din nødløsning. En dag skal du sikkert svare på spørgsmålet: "Ville du helst have født i stedet for at adoptere mig, mor?" eller "far, var du ked af, at mor ikke kunne blive gravid dengang?"

Vi kan ikke selv styre, om det skal være let eller svært for os at få børn. Men vi kan selv beslutte, hvordan vi vil forsøge at forholde os til udfordringerne - praktisk og mentalt.

Danni, Mette og Inger, der har skrevet på bloggen: I viser med al tydelighed, hvor reflekterede og emotionelt I går til det at få et barn. Det må være et af de første skridt til at blive og være en god forælder, uanset hvor på den smukke blå klode barnet så er født.

Mange hilsner
Trine

Ingen kommentarer:

Send en kommentar