Sidevisninger i alt

tirsdag den 4. oktober 2011

Anmeldelse: ”Kan man spise softice med pinde?” af Malene Fenger-Grøndahl og Annemette Bramsen

Nu får du 3. og sidste del af serien om den nyeste børnebog om adoption. Nederst kan du læse om din mulighed for at vinde en forkælelsespakke her på AdoptionsBloggen.
Køb den på http://www.adoptionsverden.dk/

”Kan man spise softice med pinde?" er bygget op over Annas 7-års fødselsdag og alle de tanker, hun har netop dén dag. Tanker om Kina, hvor Anna er født. Om Kinamor, der fødte Anna, og om hendes rejse til det land og de forældre, der skulle blive hendes. Men det er også tanker om fødselsdagsboller med chokoladeglasur, glæden over skolens flotte hejste fødselsdagsflag og om det at finde sin plads mellem andre børn.
På den måde handler historien om en helt almindelig lille pige, der oven i købet er så heldig at have en mormor, der kan få alle Annas små fødselsdagsgæster til at fortælle deres helt egne unikke historier på deres helt egne måder. Samtidig lægger historien om Anna op til en samtale om forskellighed, for NØJ, hvor kan de andre børn spørge, fordi de ikke har nær så godt styr på, hvad adoption er, som Anna har. Ud over adoption har Anna også styr på sine kinesiske spisepinde, og de danner gennem bogen en symbolsk bro mellem Annas baggrund og den verden, hun nu vokser sig stor i.
Billederne er jo sat sammen af alt MULIGT!
Illustrationerne af Annemette Bramsen er et afsnit for sig. Den unikke streg er krydret med fotografiske tryk, der fik min datter til at udbryde: ”Nej, hvor er det flot – det er jo sat sammen af alt MULIGT!”. Der er flere små detaljer i illustrationerne, og de mange ansigtsudtryk gav under vores fælles læsning en god anledning til at tale om de små og lidt større følelser. Til gengæld stod min datter lidt af, da bogen drejede sig hen i mod døden og den store undren over, hvor Kina-mor mon er nu. Emnet er vigtigt og rigtig smukt fremstillet, tag ikke fejl af dét. Men så omfattende og følelsestungt et emne som ”Er Kina-mor en stjerne på himlen ligesom bedstefar?” fortjente faktisk et bind for sig selv. Dette skal være min eneste anke, og den kan man jo vælge at være lodret uenig i.
En løftestang for mange vigtige samtaler
”Kan man spise softice med pinde” har fundet plads på min datters boghylde, og første gang vi læste den bliver bestemt ikke sidste gang. Der er masser af gode samtaler i den bog. Både om yndlingsemnet FØDSELSDAGSFESTER, om det at være adopteret og om det at være en ganske almindelig 7-årig, der grubler over sin helt egen måde at være i verden på.

NEXT: Vind en forkælelsespakke her på AdoptionsBloggen
Her i weekenden skyder jeg min første lille konkurrence af på facebook. Præmien er en sand forkælelsesgave, der består af Henrik Lunds og Liller Møllers flotte børnebog ”Hvor kommer DU fra?” + deres 6 minutters fantastiske tegnefilm ”Hvilken planet kommer du fra” (samlet værdi kr. 329). Den samlede pakke ryger direkte til vinderens postkasse tirsdag den 25.10, og bogen er signeret af forfatter og filmmager Henrik Lund. Reglerne er pærelette, så gør dig klar og glæd digJ.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar